skip to Main Content
Sharon-Scheeper-foto-coach-burnout

Als loopbaancoach is het mijn missie om mensen inzichten te geven waarmee ze bewuste loopbaankeuzes kunnen maken, zodat ze meer plezier uit hun werk halen. Een groot deel van je leven bestaat uit werk. Hoe fijn zou het dan zijn als je kunt doen wat je leuk vindt en tegelijkertijd ook kunt zorgen voor genoeg brood op de plank? Ik ben ervan overtuigd dat dit haalbaar is, als je maar in beweging komt.

Eigen loopbaanvragen

Zelf ben ik ook de nodige loopbaanvragen tegengekomen. Het maken van een studiekeuze vond ik lastig. Na mijn studies bedrijfseconomie en accountancy ging ik werken bij een bank, maar dat bleek anders dan verwacht. Ik kreeg te maken met verschillende reorganisaties en rolde telkens weer in een andere functie. Toch bleef ik wat missen en kreeg ik steeds meer de behoefte om met mensen bezig te zijn. Mijn eerste, meer bewuste loopbaankeuze was dan ook de overstap naar een coachfunctie op de klachtenafdeling, waar ik jaren heb gewerkt. Na weer een aantal reorganisaties, een boventalligheidstraject en een burn-out werd het tijd voor een andere keuze.

Loopbaanswitch

Na veel wikken en wegen heb ik me om laten scholen tot loopbaancoach en achteraf ben ik ontzettend blij met deze loopbaankeuze. Ik heb bij VistaNova een post-hbo opleiding tot Loopbaanadviseur succesvol afgerond. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen op het gebied van Loopbaancoaching, vooral creatieve vormen spreken me erg aan. Sinds 1 juni 2018 ben ik gecertificeerd als erkend coach bij de ST!R, een onafhankelijke stichting die de kwaliteit van coaches en professioneel begeleiders bewaakt. Daarnaast ben ik aangesloten bij Coachfinder, een initiatief van Psycholgie Magazine om je te helpen bij het vinden van een gekwalificeerde coach.

Wie ben ik?

Een vrolijke, enthousiaste loopbaancoach die samen met man Oscar en dochters Annabel (7) en Femke (5) in Vleuten woont. Sensitief, eerlijk en enthousiast zijn enkele woorden die mij omschrijven. Ik ben oprecht geïnteresseerd in een ander en hoor niet alleen wat er hardop gezegd wordt, maar “luister” ook naar wat er tussen de regels door blijkt. Eerlijkheid vind ik ontzettend belangrijk. Als ik denk dat iets niet klopt, geef ik dit aan. Op een respectvolle manier probeer ik met open en soms kritische vragen duidelijkheid te brengen. Graag voeg ik met een vleugje humor ook een vrolijke noot toe aan mijn coaching. Ik ben een echte doener en stimuleer mijn cliënten ook om in beweging te komen. Aan de andere kant vind ik het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken voor ontspanning en genietmomenten.

Mijn aanpak

Door structuur aan te brengen in de chaos (in iemands hoofd), help ik om rust en overzicht te creëren. Ik kijk goed naar wat de ander nodig heeft en ben flexibel in mijn aanpak, zonder de rode draad uit het oog te verliezen. Mijn aanpak is praktisch en ik streef naar een concreet eindresultaat. Ik houd van beweging in de coaching, van doen en ervaringsgerichte oefeningen. Door creatieve werkvormen in te zetten, probeer ik het onbewuste bewust te maken.

Wat zeggen cliënten over mij?

Heel fijn om met de hulp van Sharon op onderzoek te gaan naar werk dat bij me past. Niet alleen maar praten, maar ook doen! De spellen geven op een ontspannen wijze informatie en inzichten. Er is ruimte voor eigen invulling en ik voel dat het mijn proces is. Er is geen goed of fout. Loopbaancoaching gaat niet alleen over je werk. Ik heb ook erg veel over mijzelf geleerd!”

            Kitty Effing

Ik moet mijzelf aan een potentiële werkgever presenteren: wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik naartoe wil. Dankzij de hulp van Sharon ben ik in staat om op die vragen antwoord te geven! Ik ben in dit traject zoveel gegroeid en over mezelf te weten gekomen, dat ik nu veel beter weet wat wel/niet bij mij past en waar ik voor sta.”

            Mariëlle van der Klink

Sharon heb ik leren kennen als een professional die mij zeer goed heeft geholpen in het coachingstraject. Zij zorgt met haar professionele blik ervoor dat je kritisch naar je eigen loopbaan kunt kijken. Samen hebben we dit proces tot een mooi einde kunnen brengen. Mocht je twijfels hebben bij je huidige baan of niet goed weten waar je naartoe wilt, kan ik Sharon van harte aanbevelen. Ik ben zeer blij met het eindresultaat wat we hebben bereikt.”

me

Nadia Kuipers

Wat een eyeopener om te zien hoe ik mijn privéleven kan gebruiken als inspiratie voor wat ik zakelijk leuk vind. Het traject was één groot bewustwordingsproces waarin ik veel over mezelf heb geleerd.”

            Geertrui de Vries
Back To Top