Ga naar hoofdinhoud

Wie ben ik?

Een vrolijke, enthousiaste loopbaancoach die samen met man Oscar en dochters Annabel en Femke in Vleuten woont. Sensitief, eerlijk en enthousiast zijn enkele woorden die mij omschrijven. Ik ben oprecht geïnteresseerd in een ander en hoor niet alleen wat er hardop gezegd wordt, maar “luister” ook naar wat er tussen de regels door blijkt. Eerlijkheid vind ik ontzettend belangrijk. Op een respectvolle manier probeer ik met open en soms kritische vragen duidelijkheid te brengen. Graag voeg ik met een vleugje humor ook een vrolijke noot toe aan mijn coaching. Ik ben een echte doener en stimuleer mijn cliënten ook om in beweging te komen. Daarnaast vind ik het belangrijk om voldoende tijd vrij te maken voor ontspanning en genietmomenten. Ik ben gek op uitgebreid kokkerellen, taarten en koekjes bakken en maak andere mensen graag blij met mijn eten.

Mijn missie

Weer met plezier naar je werk!

Als loopbaancoach/studiekeuzecoach help ik mensen die vastlopen in hun werk of studie met het maken van een bewuste keuze voor een volgende stap. Als je niet meer blij wordt van je werk/studie kan dit veel energie kosten. Ik gun het een ieder die dit ervaart om in beweging te komen. Door je zelfkennis te vergroten ontdek je wat aansluit op jouw talenten en waar jij voldoening uit haalt. Zo wordt je geholpen om zelf bewuste keuzes te maken zodat je (weer) met plezier naar je werk/studie gaat.

Mijn aanpak

Door structuur aan te brengen in de chaos (in iemands hoofd), help ik om rust en overzicht te creëren om van daaruit stappen te kunnen maken. Ik kijk goed naar wat de ander nodig heeft en ben flexibel in mijn aanpak, zonder de rode draad uit het oog te verliezen. Voldoende aandacht voor (onderliggende) emoties en eventuele belemmeringen vind ik belangrijk. Mijn aanpak is praktisch en ik streef naar een concreet eindresultaat. Ik coach met warmte en humor, maar geef ook eerlijke feedback en confronteer waar nodig. Graag zet ik creatieve werkvormen in. Ik houd van beweging in de coaching, van doen en zorgen voor meer energie en inspiratie.

Opleidingen

Jarenlang heb ik bij ING gewerkt als coach en diverse interne opleidingen gedaan. Bij VistaNova heb ik een post-hbo opleiding tot Loopbaanadviseur succesvol afgerond. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen op het gebied van Loopbaancoaching, vooral creatieve vormen spreken me erg aan. Sinds 1 juni 2018 ben ik gecertificeerd als erkend coach bij de ST!R, een onafhankelijke stichting die de kwaliteit van coaches en professioneel begeleiders bewaakt.

Wat zeggen cliënten over mij?

Heel fijn om met de hulp van Sharon op onderzoek te gaan naar werk dat bij me past. Niet alleen maar praten, maar ook doen! De spellen geven op een ontspannen wijze informatie en inzichten. Er is ruimte voor eigen invulling en ik voel dat het mijn proces is. Er is geen goed of fout. Loopbaancoaching gaat niet alleen over je werk. Ik heb ook erg veel over mijzelf geleerd!”

Kitty Effing

            Kitty Effing

Ik moet mijzelf aan een potentiële werkgever presenteren: wie ik ben, waar ik voor sta en waar ik naartoe wil. Dankzij de hulp van Sharon ben ik in staat om op die vragen antwoord te geven! Ik ben in dit traject zoveel gegroeid en over mezelf te weten gekomen, dat ik nu veel beter weet wat wel/niet bij mij past en waar ik voor sta.”

            Mariëlle van der Klink

Sharon heb ik leren kennen als een professional die mij zeer goed heeft geholpen in het coachingstraject. Zij zorgt met haar professionele blik ervoor dat je kritisch naar je eigen loopbaan kunt kijken. Samen hebben we dit proces tot een mooi einde kunnen brengen. Mocht je twijfels hebben bij je huidige baan of niet goed weten waar je naartoe wilt, kan ik Sharon van harte aanbevelen. Ik ben zeer blij met het eindresultaat wat we hebben bereikt.”

me

Nadia Kuipers

Wat een eyeopener om te zien hoe ik mijn privéleven kan gebruiken als inspiratie voor wat ik zakelijk leuk vind. Het traject was één groot bewustwordingsproces waarin ik veel over mezelf heb geleerd.”

            Geertrui de Vries

Sharon heeft mij goed geholpen bij het stroomlijnen van mijn gedachten over een carrièreswitch. Ik kwam er zelf niet meer uit, maar zij zag precies wat er aan de hand was. Ze is een zeer prettige en ervaren coach, vriendelijk en geïnteresseerd. Door haar hulp heb ik eindelijk knopen kunnen doorhakken.”

            Koen
Back To Top