Ga naar hoofdinhoud

KOMT EEN MAN BIJ HET CONSULTATIEBUREAU…

Op een ochtend komt Geert-Bart met zijn zoon bij het consultatiebureau. Daar wordt hem gevraagd of zijn vrouw aan het werk is. Nee hoor, ze is lekker even de stad in om te genieten van wat ‘me-time’, want dat heeft ze wel verdiend. Verbaasd wordt gevraagd of zijn vrouw dan niet werkt. Nee, op dit moment niet antwoord Geert-Bart. Samen hebben ze ervoor gekozen dat zijn vrouw tijdelijk is gestopt met werken zodat ze voor hun zoon kan zorgen voor zo lang hij dit nodig heeft en het voor haar goed voelt. Na een klein jaar begint het te kriebelen bij beide en gaat ze weer op zoek naar een leuke baan.

Werk-privé balans

Dit verhaal vertelde Geert-Bart tijdens de training Grip op je Cijfers van de Zakelijk Succes Academie. Het ging hierbij eigenlijk om financiële vrijheid en wat dat voor je kan betekenen, maar ik merkte dat ik enorm werd gegrepen door dit verhaal over balans werk-privé. Binnen de loopbaan coaching kom ik regelmatig vrouwen, maar steeds vaker ook mannen tegen die hiermee worstelen.

Drukke moeders

Veel moeders zijn altijd maar druk en rennen de hele dag van hot naar her. Een gezin, een intensieve baan en maar proberen om alle ballen tegelijk omhoog te houden. De liefste moeder, de leukste vrouw, de beste vriendin enz. en daarnaast ook nog carrière maken. Alles tegelijk en overal de beste in zijn. De lat ligt torenhoog en ondertussen blijft het gevoel dat ze het nergens echt goed doen.

Vaders

Tegenwoordig hoor ik ook steeds meer vaders die worstelen met een goede balans. Het liefst willen ze meer tijd besteden met hun kinderen, maar vaak blijft het alleen bij verlangen. Ze hebben geen idee hoe ze het daadwerkelijk moeten regelen. Ik hoor vaak dat minder werken in hun functie echt niet mogelijk is, dus gaan ze ook gehaast door het leven.

Keuzes

Het zou toch heerlijk zijn als je niet meer alles tegelijk hoeft en kan stoppen met haasten en rennen?! Verlang je ook naar meer rust en ruimte om te genieten van je leven in plaats van te leven vanuit angst of wat in de maatschappij gebruikelijk is? Dan wordt het tijd om stil te staan bij je eigen behoeftes en die van jullie gezin om bewuste keuzes te kunnen maken op werk/privégebied.

Kan niet

Vaak hebben we allemaal bezwaren en belemmerende gedachtes in ons hoofd, waardoor we niet in beweging komen. De vraag is echter hoe realistisch je het echt je keuzes hebt bekeken. Heb je alleen gekeken naar wat het je gaat kosten of ook naar wat het je gaat opleveren (zoals meer energie, rust in je hoofd, een blij gevoel)? Vergeet daarbij ook je eigen behoeftes niet en dan bedoel ik echt EIGEN behoeftes en niet wat je denkt dat anderen van je verwachten. Als alles mogelijk zou zijn, wat zou jij dan het liefst doen? Denk hierbij niet te moeilijk en leg de nadruk op wat het je oplevert. Voor alle moeders: rustig alleen op de wc zitten is al fantastisch toch? ?

Hulp nodig?

Wil je het wel anders maar weet je niet precies hoe en wat, dan kun je altijd bij me terecht voor hulp bij het maken van bewuste (loopbaan)keuzes. Twijfel je nog of wil je wat meer informatie, vraag dan eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan:
https://www.sharonscheeper.nl/contact-en-route/

Wil je meer weten over financiële vrijheid, dan kan ik je de training ‘Grip op je cijfers’ door Geert-Bart van harte aanbevelen! https://www.zakelijksucces.nl/opleidingen/ondernemersopleiding/

Back To Top