Ga naar hoofdinhoud

Recept voor een burn-out

Ik ben gek op koken, lekker uitgebreid kokkerellen of heerlijke taarten en koekjes bakken. Aan een recept geef ik graag een creatieve draai, ik proef wat lekker is en voeg nog een beetje van dit of dat toe. Graag ontvang ik recepten van anderen, die helemaal enthousiast zijn over de heerlijke smaak. Natuurlijk deel ik zelf ook graag geslaagde recepten, dit keer mijn recept voor een geslaagde burn-out.

Ingrediënten:

  • Perfectionisme
  • Zelfstandigheid
  • Doorzettingsvermogen/gedrevenheid
  • Zorgzaamheid
  • Stress
  • Piekeren
  • Onzekerheid
  • Aanpassingsvermogen
  • Behulpzaamheid
  • Verantwoordelijkheidsgevoel

Voorbereiding:

Zorg voor een goede voorbereiding en houd te allen tijden volledige controle. Wees zeer kritisch, alleen het beste kan ermee door. Alleen goed is nooit goed genoeg, haal het onderste uit de kan en zorg dat je niet door de mand valt. Ook heel belangrijk, doe alles alleen en vraag nooit hulp aan een ander. Als je het niet alleen kan, ben je niet geschikt voor dit recept.

Bereidingswijze:

Neem van alles een zo groot mogelijke portie en meng dit door elkaar. Je hebt flink wat doorzettingsvermogen nodig om dit zelfstandig, dus zonder hulp door elkaar te mengen. Zorg dat je altijd bezig blijft, neem nooit rust en zoals Barry Stevens zou zeggen: vooral doorgaan! Krijg je lichamelijke ongemakken, niet naar luisteren, blijf doorgaan. Vind je het niet meer leuk en gaat het je te veel energie kosten, niet zeuren hoor. Vergeet jezelf, het gaat niet om jouw wensen, behoeftes en gevoelens. Blijf fanatiek en gedisciplineerd doorgaan. Denk eraan dat je dit recept niet voor jezelf maakt, maar je doet het voor een ander. Net zoals je altijd alles voor een ander doet.

Zet het in de oven, maar let op, pas als alles klaar is, heb je tijd voor jezelf. Verheug je maar vast op een lekker momentje voor jezelf, heerlijk relaxen in de sauna, een mooi boek lezen of wat dan ook. Maar let wel, pas als je helemaal klaar bent. Dat betekent dat alles gedaan is en alles en iedereen er weer spic en span uitzien. Ben je dan te moe, jammer dan, gewoon pech gehad. Volgende keer nog wat harder rennen en nog sneller en beter zorgen dat je het voor elkaar hebt. Misschien heb je het dan verdiend.

Back To Top